Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@10:07:19 GMT

پیش‌بینی زندگی شهری در آینده

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۲۲۴۷

پیش‌بینی زندگی شهری در آینده

بسیاری از محققان بر مبنای گرایش‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های کنونی به پیش‌بینی وضعیت زندگی شهری در آینده پرداخته ومدعی شده‌اند شیوع کرونا شهرنشینی را به طور قابل‌توجهی متحول خواهد کرد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آن‌جا که پیش‌بینی شده است نرخ شهرنشینی از ۵۶ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۶۸ درصد در سال ۲۰۵۰ به ویژه در آفریقا و خاور میانه افزایش یابد، در نتیجه مدیران در سراسر جهان عزم خود را جزم کرده‌اند تحولات زیادی در طراحی شهرها به وجود بیاورند تا کیفیت زندگی را برای شهرنشینان در آینده بهبود ببخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه، تاکنون نوآوری‌های بسیاری مورد آزمایش قرار گرفته و تبعات مثبت زیادی در پی داشته است. از سوی دیگر، انتشار ویروس کرونا پرده از نقص‌های بیشمار طراحی شهری برداشته و مدیران را به اعمال اقداماتی برای بهبود آن‌ها سوق داده است. در راستای این تغییرات، پیش‌بینی می‌شود زندگی شهری در آینده متفاوت با امروز باشد و تحولات زیادی برای افزایش سازگاری میان شهرنشینی و پیشرفت‌های تکنولوژی و مفاهیم زندگی انجام شود.

تنوع شهرها در آینده

اگرچه محدودیت‌های کرونایی در بسیاری از نقاط دنیا به حداقل میزان ممکن رسیده است، مدیران در بعضی از شهرها هنوز در تلاش هستند از طریق اعمال مقرراتی سختگیرانه، انتشار این ویروس مرگبار را محدود کنند. این اقدامات، که اغلب محدودیت تردد در مرزها را شامل می‌شود، زندگی شهری را نسبت به گذشته با تغییرات زیادی مواجه کرده، ضمن این‌که نگرش انسان‌ها را نیز نسبت به شهرنشینی تغییر داده است. همه این تحولات، اقتصاد شهری را نیز تغییر داده و آن را در بسیاری از نقاط دنیا، با رکود جبران‌ناپذیری مواجه کرده است.

کرونا به ظهور نگرش شهرنشینی به عنوان فرایندی چندوجهی منجر شد و چالش‌های متعددی را که بیش از ۵۰ سال گریبانگیر شهرها بود، به تصویر کشید. این رویداد نشان داد که پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی باید در قلب طراحی شهری باشد و مناطق شهری باید به گونه‌ای طراحی شود که قابلیت اعمال تغییرات آنی را در مقابل رویدادهای مختلف داشته باشد و مهم‌تر این‌که سلامت و بهداشت باید در مرکز تمام تصمیم‌گیری‌های شهری واقع شود.

درجه شهرنشینی در آینده

مفهوم جدیدی به نام "درجه شهرنشینی" در سراسر جهان شکل گرفته است که تفسیر آن، مقایسه بین‌المللی شهری را تسهیل می‌کند. در این مفهوم، سکونتگاه‌های انسانی در سه دسته شهری، حومه‌ای و روستایی قرار می‌گیرد و در آن، درجه شهرنشینی به زنجیره‌ای متصل از زندگی روستایی و شهری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود. به عبارت دیگر، در مفهوم درجه شهرنشینی، رویکردی برای غلبه بر چالش‌های اساسی مربوط به گرایش‌های حاکم بر زندگی شهری و رسومی که طی سال‌ها در شهرها شکل گرفته است، به وجود می‌آید.

به طور کلی، درجه شهرنشینی مشخص می‌کند که تراکم شهری در کشورهای کم‌درآمد باید به گونه‌ای تغییر یابد یا مدیریت شود که افزایش جمعیت در آینده فشاری بر زمین‌ها، زیرساخت‌ها و خدمات کنونی به وجود نیاورد. از سوی دیگر، ظرفیت‌های طراحی برای شهرهای کوچک بهبود بیابد، ضمن این‌که پیدایش شهرهای کوچک‌تر به تقویت نقش آن‌ها در رسیدن به اهداف پایدار کمک زیادی کند. طراحی شهرهای دوستدار سالمند، نه‌تنها کیفیت زندگی را برای افراد پیر بلکه برای تمام ساکنان بهبود می‌بخشد و در نهایت، آینده پایدار را برای شهرها به ارمغان خواهد آورد.

وضعیت فقر و نابرابری در شهرهای آینده

اگرچه مدیران و حتی ساکنان همواره در تلاش هستند به رونق اقتصادی در شهرها کمک کنند، با این حال نرخ فقر و نابرابری در اغلب نقاط دنیا در حال افزایش است. از زاغه‌های پرجمعیت در کشورهای در حال توسعه گرفته تا بی‌خانمانی و خانه‌به‌دوشی در کشورهای توسعه یافته، فقر و نابرابری شهری به شکل‌های مختلف در سراسر جهان وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود که همچنان به نسل‌های بعدی نیز منتقل شود. البته نمی‌توان با اطمینان در مورد آینده شهرها از جنبه نابرابری و فقر سخن به میان آورد، با این حال وضعیت کنونی به نحوی می‌تواند بیانگر تداوم فقر و نابرابری در میان مردم ساکن در شهرهای آینده باشد. در واقع، این دو مؤلفه از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی مردم در دهه‌های آینده خواهد بود و در نتیجه باید مقابله با آن‌ها از اکنون مورد توجه مدیران و شهرنشینان باشد به این امید که مردم در نسل‌های بعد از حق برابری بیشتری برخوردار باشند.

پیش‌بینی می‌شود که در شهرهای آینده، برابری تنها از طریق مبادرت دولت‌ها برای ایجاد حس برابری میان مردم به واسطه کاهش نرخ فقر تحقق بیابد. علاوه بر این، شهرها و دولت‌ها باید یک رویکرد چندوجهی را برای ارزیابی میزان فقر حاکم بر شهرها به کار گیرند و سپس برای مبارزه با آن بکوشند و در نهایت، برنامه‌ریزان از طریق سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و خدمات شهری در مناطق محروم، نرخ نابرابری و فقر را در سراسر شهرها به حداقل برسانند.

پیش به سوی شهرهای دانش‌محور

پیشرفت در فناوری و آینده شهری به طور جدایی‌ناپذیری به یکدیگر مرتبط است. آینده شهرها مبتنی بر دانش خواهد بود که عمدتاً با نوآوری و استفاده گسترده از فناوری‌های جدید و دیجیتالی کردن تقریباً تمام جنبه‌های زندگی شهری هدایت می‌شود چراکه این تکنولوژی‌ها هستند که قرن بیست‌ویکم را تعریف می‌کنند. شهرها در حال گذر از موج دیجیتالی شدن هستند که نحوه زندگی، کار و یادگیری ساکنان شهری را تغییر می‌دهد. فناوری، نویدهای زیادی برای بهبود معیشت شهری دارد، اما خطراتی نیز در این بین وجود دارد زیرا ممکن است تکنولوژی شهر هوشمند به حریم خصوصی شهروندان نفوذ کند. بنا بر این، به‌کارگیری نوآوری و فناوری باید متناسب با تنوع بافت شهری باشد. در عین حال نیز شهرها باید هنگام سرمایه گذاری بر فناوری‌های کم‌کربن، دیجیتال و متصل، اثرات خارجی منفی محیطی را در نظر بگیرند. اقتصادهای شهری نیز باید به اندازه کافی برای اثرات پیشرفت اتوماسیون و دیجیتالی شدن آماده باشند تا دچار آسیب‌های ناشی از هوشمندسازی نشوند.

کد خبر 595333

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان کشورهای جهان شهرهای آینده شهرنشینی چالش هاي شهرنشيني کرونا و شهرنشینی افزایش شهرنشینی رشد شهرنشینی شهرنشینی و کرونا جمعیت افزایش جمعیت نابرابری فقر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فقر و نابرابری زندگی شهری پیش بینی چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.
 

 سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوار‌های آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشور‌هایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود، اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

راهبردشناسان گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازار‌های نوظهور و خانوار‌های آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • پیش‌بینی هوا طی روزهای آینده/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • پیش‌بینی هوای ۳۰ روز آینده با هوش مصنوعی!
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • آغاز فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی و وزش شدید باد از فردا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا