Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «مهدی رهنما» افزود: توسعه و گسترش زیربنایی و سخت افزاری، بسترسازی مناسب برای ارتقا و گسترش کمی و کیفی فعالیت‌های پژوهشی مرتبط و نیز توسعه فناوری‌های نوین به صورت عملیاتی در زمینه مخاطرات آب هوایی به ویژه سیل، خشکسالی، گرد و خاک، طوفان، آلودگی هوا از جمله اهداف کلان پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور بر اساس برنامه راهبردی و چشم انداز ۱۴۰۴ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رهنما درباره مهم‌ترین فعالیت‌های این پژوهشگاه گفت: برای اولین بار در کشور با اتکا به متخصصان جوان داخلی، طراحی و توسعه اطلس باد کشور با استفاده از فناوری‌های نوین و مدل‌های عددی هواشناسی به سرانجام رسید که هم‌اکنون در مجموعه وزارت نیرو به صورت عملیاتی در حال استفاده است.

وی افزود: سامانه پیش‌بینی و هشدار سیل نسل چهارم برای حوزه‌های آبریز کرخه، کارون، دز، استان گلستان، استان گیلان، استان لرستان، استان خراسان شمالی، شهر قم، کلانشهر تهران و... به صورت کاملا بومی و عملیاتی در این پژوهشگاه طراحی و توسعه یافته است و بزودی سامانه هشدار سیل کشور به صورت یکپارچه برای حدود ششصد نقطه جمعیتی در سطح کشور در سازمان هواشناسی کشور به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور گفت: پیش‌بینی آلودگی هوا در 10 کلانشهر تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، قم، کرمانشاه، اراک و شیراز از دیگر پروژه‌های مهم در دست انجام این پژوهشگاه در سازمان هواشناسی بوده که کاملا به صورت بومی و با هزینه‌ای کمتر از 5 درصد نمونه‌های خارجی به مرحله اجرای آزمایشی رسیده است.

رهنما ایجاد سامانه پیش‌بینی احتمالاتی بارش ماهانه کشور با استفاده از سامانه ریز مقیاس نمایی دینامیکی، ارتقای پیش‌بینی‌های باد و موج در دریاهای ایران، طراحی و توسعه اطلس داده‌های هواشناسی کشور مبتنی بر فناوری عددی و کاربرد آن در مدیریت بهینه زیرساخت‌های شبکه انتقال گاز کشور، پیش‌بینی عددی سه ساعته بارش برای نقاط مختلف کشور با گام زمانی روزانه تا 5 روز آتی، توسعه سامانه تهک کشاورزی به همراه توسعه الگوریتم صدور توصیه برای محصولات برنج، پسته در استان‌های هدف، طراحی و راه‌اندازی سامانه جامع پایش، پیش‌بینی و هشدار گرد و خاک در جنوب غرب، تهیه خدمات بخش مدیریت خشکسالی پروژه دریاچه ارومیه، انجام نیازسنجی فنی برای ارتقای محاسبات موجودی انتشار بر اساس دستورالعمل‌های IPCC از IPCC ۲۰۰۶ o IPCC ۲۰۱۹ و مطالعه و منشا یابی کانون‌های خارجی گرد و خاک تاثیرگذار بر روی کشور از جمله پروژه‌های انجام شده و در حال اجرای مجموعه پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور در راستای نیل به اهداف برنامه راهبردی و چشم انداز این پژوهشگاه است.

برچسب‌ها ایرنا وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور ایرنا وزارت راه و شهرسازی سازمان هواشناسی کشور پژوهشگاه هواشناسی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۰۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد

اطلس زیرساخت‌های نوآوری کشور به همت دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری طراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکی از مسائل و مشکلاتی که شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور با آن مواجه هستند، محل استقرارشان است. از این رو، این اطلس، با هدف پرکردن این فضای خالی در زیست بوم ایجاد شده تا طی آن تمام زیرساخت‌های فیزیکی در زیست بوم فناوری در یک سامانه یکپارچه قابل دسترسی باشند.

در اطلس زیرساخت‌های توسعه فناوری و نوآوری شکل گرفته در سطح کشور، شناسنامه هر یک از زیرساخت‌ها جهت بهره‌برداری سیاست‌گذاران، متولیان و نهادهای فعال در اکوسیستم، نمایش داده می‌شود. در این سامانه، اطلاعات مربوط به شتابدهنده‌ها، فضاهای کار اشتراکی، کارخانه‌های نوآوری، مراکز نوآوری و مراکز هم‌آفرینی و همچنین حوزه‌های اولویت‌دار جهت استقرار ارائه شده است.

6 شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری

در واقع، هدف از ایجاد این سامانه، بهره‌وری از زیرساخت‌های فیزیکی و صنعتی موجود، افزایش هماهنگی‌ها، افزایش سرمایه‌گذاری های نوآورانه و توسعه اقتصاد است.

این سامانه به نشانی https://payesh.isti.ir/ در فضای وب قابل دسترسی است که البته در مرحله تکمیل است و طی چند ماه آینده رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • بارش‌های جدید و احتمال وقوع سیلاب در مازندران
  • راه اندازی سامانه پیش بینی ماهانه و فصلی بارش کشور
  • دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • سه‌شنبه بارانی در خراسان شمالی
  • تقویت سامانه بارشی در آذربایجان غربی/دمای هوا ۵ درجه کاهش می یابد
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران