Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:04:20 GMT

پیش‌بینی‌ها از تاثیر هوش مصنوعی بر هنر و طراحی

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۳۲۶۰۷

پیش‌بینی‌ها از تاثیر هوش مصنوعی بر هنر و طراحی

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مجله فوربس، حراجی کریستیز در سال ۲۰۱۸ با فروش یک تابلوی نقاشی که توسط هوش مصنوعی کشیده شده بود، تیتر رسانه‌ها شد. این اثر که پرتره ادموند بلامی نام داشت، به قیمت ۴۳۲ هزار و ۵۰۰ دلار چکش خورد و نشان داد دستگاه‌های هوشمند امروزی از قابلیت خلق آثار هنری برخوردارند.

پرتره ادموند بلامی

در گذر زمان، به لطف هوش مصنوعی، دستگاه‌ها توان آن را کسب کردند تا بیشتر و بیشتر عملکردهای انسانی چون دیدن (مثل فناوری تشخیص چهره)، حرف زدن و نوشتن (مثل چت بات ها) را بیاموزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادگیری امکان «خلق» یک قدم از کسب مهارت در قابلیت‌های اولیه انسانی جلوتر است. اما آیا دستگاه‌های هوشمند واقعا می‌توانند با ظرفیت قابل توجه بشر در خلاقیت و طراحی رقابت کنند؟ مجله فوربس برای پاسخ به این سوال، سه پیش‌بینی درباره تاثیر هوش مصنوعی بر حوزه هنر و طراحی ارائه داده است که در ادامه آنها را با هم مرور می‌کنیم:

۱. از دستگاه های هوشمند برای ارتقای خلاقیت انسان استفاده خواهد شد

تا زمانی که فرآیندهای تفکر خلاقانه مغز را به طور کامل درک نکرده‌ باشیم، بعید است دستگاه‌های هوشمند بتوانند آنها را شبیه‌سازی کنند. همین حالا نیز چیزهای زیادی درباره خلاقیت انسان هست که نمی‌دانیم. از ایده‌هایی که به یک باره و از ناکجا به ذهنمان می‌رسند، تا آن جرقه یافتم، یافتم! که در جا میخکوبمان می‌کند، بخش عمده این فرآیند فکری همچنان یک راز سربه‌مهر است و همین امر کار شبیه‌سازی جرقه مشابه را در دستگاه‌های هوشمند سخت می‌کند.

بنابراین برای رسیدن به نتیجه مطلوب، باید از قبل به این دستگاه‌ها دیکته شود که چه چیزی را باید خلق کنند. پس داستان پرتره‌ای که هوش مصنوعی کشید و در حراجی به فروش رفت چه بود؟ این اثر توسط الگوریتمی طراحی شد که ۱۵ هزار پرتره متعلق به قرن بیستم به آن آموزش داده شده و این طور برنامه‌ریزی شده بود که کار خود را با این نقاشی‌ها مقایسه کند.

نتیجه این که، هوش مصنوعی عمدتا برای ارتقای خلاقیت بشر مورد استفاده قرار خواهد گرفت نه برای تقلید یا جایگزینی آن. از کارکرد هوش مصنوعی در ارتقای فرآیند خلاقانه برای نمونه می‌توان هوش مصنوعی واتسون شرکت IBM اشاره کرد که در ساخت اولین تیزر سینمایی ساخته شده توسط هوش مصنوعی، برای فیلم ترسناک مورگان مورد استفاده قرار گرفت. پلتفرم واتسون جلوه‌های بصری، صوتی و ساختار صدها تیزر فیلم‌های ترسناک دیگر را آنالیز کرد و سپس صحنه‌های مناسب این فیلم را انتخاب کرد تا تدوینگران انسانی از آنها تیزر بسازند. این کار فرآیندی که معمولا هفته‌ها طول می‌کشد را به یک روز کاهش داد.  

۲. به کمک هوش مصنوعی به محدودیت‌های خلاقیت انسانی غلبه خواهیم کرد

انسان‌ها شاید بتوانند تصمیمات پیچیده بگیرند و از ناکجاآباد ایده‌ به سرشان بزند، اما خلاقیت انسانی محدودیتهای خودش را دارد. از همه مهمتر این که ما نمی‌توانیم تعداد زیادی گزینه و ایده ممکن بسازیم و سپس از بین آنها یکی را انتخاب کنیم. در واقع، گونه انسان هرچه با گزینه‌های بیشتری روبه‌رو شود، به همان نسبت گیج‌ شده و قدرت تصمیم‌گیری خود را از دست می‌دهد. این یک مشکل بزرگ برای خلاقیت است زیرا همانطور که لینوس پاولینگ، شیمی‌دان آمریکایی و تنها کسی که دو جایزه نوبل را به تنهایی برد، می‌گوید: نمی‌توان به ایده‌های خوب رسید، مگر این که یک عالمه ایده داشته باشید.

این آن جایی است که هوش مصنوعی می‌تواند مفید واقع شود.

دستگاه‌های هوشمند به سادگی می‌توانند نامحدود راه‌حل‌ و جایگشت‌ ارائه داده و سپس آنها را به مناسب‌ترین گزینه‌ها محدود کنند. به این ترتیب، این نوع دستگاه‌ها می‌توانند به ما کمک کنند راهکارهای خلاقانه جدیدی ابداع کنیم که ممکن نبود به ذهن خودمان برسد.

۳. هوش مصنوعی راه را برای طراحی مولد باز می‌کند

درست مثل هنرهای خلاقانه، دنیای طراحی نیز احتمالا به سمت همکاری بیشتر بین انسان‌ها و هوش مصنوعی خواهد رفت. این اتفاق ما را به مرحله طراحی مولد (generative design) می‌رساند؛ یک حوزه پیشرفته که از نرم‌افزار هوشمند برای بهبود بخشیدن و ارتقای کار طراحان و مهندسین انسانی استفاده می‌کند. به زبان ساده، طراحان انسانی هدف‌ها، مشخصات و دیگر ملزومات طرح موردنظر خود را وارد می‌کنند و این نرم‌افزار کار بررسی تمام طراحی‌های ممکن که با شاخص‌ها و معیارهای وارده همخوانی داشته باشد را آغاز می‌کند. طراحی مولد می‌تواند در بسیاری از صنایع از جمله معماری، عمران، مهندسی، تولید و طراحی محصول انقلاب به پا کند.

یک مثال از طراحی مولد، ماجرای فیلیپ استارک (Philippe Starck) طراح مشهوری است که برای خلق یک طراحی جدید برای صندلی، با شرکت نرم‌افزاری اوتودسک Autodesk همکاری کرد. استارک و تیمش شِمای کلی صندلی را مشخص کردند و سپس سوالاتی چون «چگونه می‌توانیم با استفاده از کمترین مواد، بدنمان را به این صندلی تکیه دهیم؟» را از سیستم پرسیدند. از آنجا به بعد نرم‌افزار چند طرح مناسب را پیشنهاد داد تا تیم انسانی از بین آنها یکی را انتخاب کنند.

طراحی نهایی که AI (هوش مصنوعی) نام داشت و جایزه برد، در هفته طراحی میلان در سال ۲۰۱۹  به نمایش درآمد.

هوش مصنوعی جای خلاقیت انسانی را نمی‌گیرد اما با ارتقا و بهبود آن، دنیای هنر و طراحی را متحول خواهد کرد. 

برچسب‌ها هنرهای تجسمی هوش مصنوعی حوزه هنری طراحی فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی هوش مصنوعی حوزه هنری هنرهای تجسمی هوش مصنوعی حوزه هنری طراحی فناوری اخبار کنکور دستگاه های هوشمند خلاقیت انسان طراحی مولد هوش مصنوعی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۳۲۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مهمترین دغدغه محمد کاظم زاهدی در کنار شغلش رها سازی ضایعات شیشه و آینه در طبیعت و آسیب رساندن به محیط زیست است.

این هنرمند پرتلاش ۱۳سال پیش از دغدغه خود فرصتی برای هنری نو و حفظ محیط زیست ساخت و با ضایعات شیشه های رنگارنگ ساختمانی و آینه ها شروع به ساخت ماکت های شیشه ای همچون(مسجد،آرامگاه حافظ و سعدی،برج آزادی، سازهای موسیقی و اشکال هندسی) کرد.

این کارآفرین با استعداد ساخت اولین ماکت‌های شیشه ای در کشور را راه اندازی کرد و ماهانه از ۱۲۰ کیلو گرم رها سازی ضایعات به محیط زیست جلوگیری می کند.

آقای زاهدی علاوه بر اشتغال برای ۳نفر، سالانه بصورت میانگین ۲۰۰ میلیون تومان از این راه کسب درآمد می کند.

با وجود این هنر ماندگار و علی رغم پی گیری های این هنرمند جوان از دستگاه های مربوطه همچون میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری هنوز برای این شغل کد رشته ای تعریف نشده است و مسئولان استانی و کشوری با مشاهده آثار فاخر این جوان قول همکاری هایی در حد شعار می دهند .

این هنرمند فعال تنها از طریق پارک علم و فناوری توانسته مجوز صنایع خلاق را کسب کند که در این مورد مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری شهرستان مانه و سملقان افزود:

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به واحد‌های نو آور مجوز صنایع خلاق رو اختصاص میدهد که واحد آقای زاهدی اولین و تنها واحد فناور ساخت ماکت های شیشه ای در کشور است که توانسته این مجوز را کسب کند.

احمدی گفت: این کارآفرین پر استعداد توانسته این هنر را با ظرافت بالا و اندازه های بسیار دقیق آثاری ماندگار خلق کند.

آقای زاهدی تا کنون علاوه بر خراسان شمالی ساخت این آثار هنرمندانه متقاضی این آثار را از استان های خراسان رضوی،گلستان،تهران و همچنین کشور عراق و ترکمنستان دریافت کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد
  • آی پدهای اپل رونمایی شدند/تراشه نوین اپل متمرکز بر هوش مصنوعی
  • حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران اجتناب داشته باشد
  • قاضی نباید از مشورت با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه