Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@01:06:34 GMT

آینده شهری پساکرونا در حال وقوع است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۴۹۶۶

آینده شهری پساکرونا در حال وقوع است

بسیاری از طراحان سراسر جهان پیش‌بینی کرده‌اند که بحران کرونا طراحی شهری را به طور قابل توجهی متحول می کند که البته بزرگترین تغییرات در این زمینه پیش از پایان این بیماری فراگیر در حال وقوع است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بحران غم‌انگیز کرونا معماران سراسر جهان را به سمت تفکر برای طراحی‌های شهری بهتر برای مهار اتفاقاتی مشابه در آینده سوق داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این افراد بسیار محتاطانه عمل می‌کنند و مخالف ایجاد تغییرات طولانی مدت و واپس‌گرایانه در مورد تراکم جمعیت هستند. تصاویر دردناک فضاهای خالی شهری بیانگر این واقعیت است که فضاهای شهری به طور دائم تحت تاثیر حملات بیماری‌ها قرار گرفته است. برخی دیگر از معماران خوشبینانه بحران کرونا رو پیش‌بینی می‌کنند؛ از نظر این افراد همان‌طور که مردم پس از شیوع ویروس کرونا به سرعت توانسته‌اند سبک زندگی خود را با شرایط سازگار کنند و دولت‌ها میلیاردها دلار در اقتصاد ملت‌ها هزینه ‌کرده‌ است، چالش‌های ناشی از غلبه بر بحران کرونا نیز ممکن است در نهایت آینده شهری پایدارتر و منصفانه‌تری را برای بشر رقم بزند.

دلایل بسیاری وجود دارد که بهبود طراحی‌های شهری در نتیجه وقوع بحران‌ها را توجیه می‌کند؛ به عنوان مثال در قرن نوزدهم بحرانی فراگیر اتفاق افتاد که باعث پیشرفت سیستم‌های آب و فاضلاب شد. شکی نیست که بحران کرونا اقتصاد و سلامت جمعیتی را به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار خواهد داد اما اگر خوشبینانه به قضیه نگاه کنیم خواهیم دید که همیشه بحران‌ها در نهایت، تداوم و پایداری بیشتر را برای شهرها به ارمغان آورده است.

در صد سال گذشته دو بحران "رکود بزرگ" و "جنگ جهانی دوم" دو دهه از تاریخ را در بر گرفت اما ابعاد شهری جنبش مدرنیته، که تفکر شهری پس از جنگ را شکل ‌داد، بخش اعظم تاریخ آن زمان را از آن خود کرد. بحران‌های مالی سال‌های بین ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ نیز باعث رکود بزرگ اقتصاد در سراسر جهان شد اما از تغییر کلی خط سیر فضاهای شهری عاجز ماند. به عنوان مثال، الگوهای شهرسازی در کلانشهر شنژن چین پیشرفت کرد و آسمان‌خراش‌ها در سراسر جهان رو به افزایش نهاد.

شبیه‌سازی‌های تاریخی کاری بس خطرناک و پیچیده است و ترکیب یک بحران بهداشت عمومی با یک رکود اقتصادی منجر به ضرورت گسترش این دو می‌شود. بدون شک ویروس کرونا نوآوری‌هایی شگفت‌انگیز در سیاست و فضا به وجود خواهد آورد اما تاریخ به عنوان یک راهنمای ناکامل، تغییر چشمگیری در فضای شهری را پیش‌بینی نمی‌کند. توجیه‌های زیادی برای نبود تاثیر تاریخی در فضاهای شهری وجود دارد؛ سیاستمداران و افراد خلاقی که باعث شکل‌گیری یک محیط می‌شوند باید از تخصص کافی، نظم و روابط قابل اعتماد برخوردار باشند که البته همه این‌ها بسیار زمانبر است. نهادهایی که در نهایت فضاهای شهری را مدیریت می‌کنند به ندرت به تحول چشمگیر در آن‌ها فکر می‌کنند. از سوی دیگر، بین فضاهای شهری و اقتصاد گسترده‌تر ارتباط نزدیکی وجود دارد؛ خواه شهرها برای جذب سرمایه‌گذاران یا تجار یا به وسیله این دو شکل گرفته باشد، سرمایه‌داری قادر به اتخاذ و طراحی اشکال جدیدی از فضا خواهد بود.

داستان تداوم برای کسانی که در انتظار تغییرات تاریخی شگفت‌انگیز شهری هستند، نتیجه بسیار نامطلوبی به دنبال خواهد داشت؛ مسیر بشر قبل از چالش‌های پیش‌بینی شده و غیره منتظره حاصل از ویروس کرونا، مسیری ناپایدار بود. حکایت شهری دو دهه آخر پیشرفت‌های زیادی، از سطح ملی تا جهانی، در بر داشته است که همانند مدرنیته قبل از جنگ جهانی ممکن است مدتی طولانی پس از ظهور اولیه آینده شهری ما را شکل دهد.

انتظار می‌رود معماران پس از پایان بحران کرونا به سمت خانه‌سازی مقرون به صرفه گرایش پیدا کنند و با استفاده از مصالح و شیوه‌های جدیدی که در دو دهه اخیر شکل گرفته است، بدون توجه به تراکم جمعیتی، شهرهایی پایدارتر طراحی کنند. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود رویکردهای منطقه‌ای و شهری نسبت به خانه‌سازی و حمل و نقل  به حد اعلی خود برسد و نیاز بشر در این زمینه را برآورده کند.

مهم‌تر از همه این‌که صدای مردم در سراسر جهان شنیده خواهد شد و این در حالی اتفاق خواهد افتاد که تمام مردم دوش به دوش هم برای حل بحران‌هایی نظیر تغییرات آب و هوایی وارد عمل خواهند شد.

همه پش‌بینی‌های مذکور حالت احتمالی دارد و متاثر از شرایط قبل و بعد از کرونا، جهان کنونی را دستخوش تغییر خواهد کرد. با این حالی چیزی که عیان است این که بدون شک نوآوری اتفاق خواهد افتاد اما زمانی طولانی لازم است تا این تغییرات خود را در سطح شهری و جهانی نشان دهد.

کد خبر 419704

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در جهان کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا شهر سازی طراحی شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بحران کرونا فضاهای شهری سراسر جهان پیش بینی بحران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۴۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان

دهلی، پایتخت هند، شهری ۳۳ میلیون نفری و سرشار از شگفتی‌های تاریخی در کنار زندگی مدرن است که جمعیت آن سریع‌تر از هر نقطه دیگری در جهان رشد می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جهان از قرن چهاردهم میلادی شاهد افزایش جمعیت انسانی بوده و سرعت رشد جمعیت هشت‌میلیاردی فعلی نشان می‌دهد که این روند در دهه‌های اخیر شتاب گرفته است. در این میان بعضی از مکان‌ها بیشتر از سایرین تحت‌تأثیر رشد جمعیت قرار دارند.

بر اساس چشم‌انداز شهرنشینی جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، دهلی در شمال هند، شهری با سریع‌ترین رشد در جهان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر شاهد افزایش جمعیت و رشد اقتصاد خود بوده است. جمعیت این شهر در سال گذشته ۲.۷۳ درصد افزایش داشته و در حال حاضر حدود ۳۳.۸ میلیون نفر است. جمعیت دهلی در سال ۱۹۵۰ تنها ۱.۳ میلیون نفر بود. این شهر در سال ۲۰۲۴ شاهد نرخ رشد ۹ درصدی بود که بالاترین نرخ رشد در بین شهرهای جهان به‌شمار می‌رود. شهرهای دیگری که در سال ۲۰۲۴ رشد چشمگیری داشتند، بنگلور هند، شانگهای چین و داکا بنگلادش هستند.

شگفتی‌های دهلی

دهلی به‌عنوان یک شهر مستحکم در حدود سال ۱۰۵۲ تأسیس شد، با این حال آثار معماری این منطقه نشان می‌دهد که از ۳۰۰ سال قبل از میلاد میزبان انسان‌ها بوده، در نتیجه شهر میزبان مجموعه‌ای از ساختمان‌های تاریخی و منطقه‌ای خاص به نام دهلی قدیم (مملو از خیابان‌های پرپیچ‌وخم و باریک) است.

دهلی از سال ۱۹۱۱ جایگزین کلکته شد و عنوان پایتخت هند را از آن خود کرد. این شهر رنگارنگ و روح‌بخش غرق در تاریخ و در عین حال مملو از زندگی مدرن است. دهلی مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از تاریخ، فرهنگ، آشپزی، تجارت و زندگی خیابانی را با مناظر و فعالیت‌های بی‌شماری برای بازدیدکنندگان خود ارائه می‌کند.

پایتخت هند در دید اول مکانی شلوغ و پر هرج‌ومرج به‌نظر می‌رسد، اما با کمی صبر می‌توان به بخش‌هایی از شهر رسید که تصاویری ظریف از زندگی روزمره و لایه به لایه باستانی آن را با بیش از دو هزار سال تاریخ آشکار می‌کند. غذاهای خیابانی این شهر، افسانه‌ای و گشت‌وگذار در خیابان‌های بخش قدیمی آن موجب شگفتی است، زیرا بازدیدکنندگان را با بناهای پنهانی مانند خانه میرزا غالب (شاعر افسانه‌ای اردو)، مسجد سر به فلک کشیده جاما (بزرگ‌ترین مسجد هند) یا خاری بائولی (بزرگ‌ترین بازار ادویه آسیا) مواجه می‌کند.

در ورای این تصویر زیبا، واقعیتی از زندگی روزمره بعضی از ساکنان نیز وجود دارد. دهلی به‌طور مشخصی دارای مشکل آلودگی هوا است و حتی در سال ۲۰۱۴ به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شد. در سال‌های پس از آن نیز در این لیست جای داشت. این شهر همچنین مناطق وسیعی از زاغه‌ها را در خود جای داده است و تصور می‌شود ۴۹ درصد از جمعیت روزافزون آن در خانه‌های موقت و مستعمرات غیرمجاز بدون هیچ‌گونه امکانات مدنی زندگی می‌کنند.

کد خبر 750992

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • برای کاهش تخلفات شهری باید تغییر نگاه جدی صورت گیرد
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • تصاویر آخرالزمانی از لحظه وقوع سیل در کنیا | لحظه بلعیده شدن خودروها در سیل | ویدئو
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان