Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه واترلو کانادا در حال تهیه یک واکسن غیر تهاجمی مبتنی بر دی‌ان‌ای هستند که از طریق اسپری بینی قابل تحویل است.

به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه واترلو، محققان دانشگاه واترلو در حال ساخت یک واکسن غیر تهاجمی مبتنی بر دی‌ن‌ای هستند که می‌توان آن را از طریق اسپری بینی استفاده کرد.

این واکسن با استفاده از باکتریوفاژ کار می‌کند؛ فرآیندی که به واکسن اجازه می‌دهد در باکتری‌هایی که در بدن موجود هستند، تکثیر شود و برای هدف قرار دادن بافت‌ها در حفره بینی و دستگاه تنفسی تحتانی طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رودریک اسلاوک، استاد دانشکده داروسازی که در طراحی واکسن‌ها تخصص دارد، می‌گوید: واکسن مبتنی بر دی‌ان‌ای ما پس از اتمام ساخت، به صورت غیرتهاجمی برای کاهش عفونت کووید-۱۹ و افزایش ایمنی بدن در مقابل کروناویروس جدید به صورت یک اسپری بینی قابل استفاده خواهد بود. این تحقیق ترکیبی از تخصص بسیاری از فناوری‌های موجود و توسعه یافته توسط گروه من است و ما در حال پیکربندی مجدد آنها برای مقابله با بیماری همه گیر کووید-۱۹ هستیم.

محققان پس از اتمام ساخت این واکسن قصد دارند این واکسن مبتنی بر دی‌ان‌ای به سلول‌ها در بافت‌های هدف وارد شود و باعث شود که ذره‌ای شبیه به ویروس(VLP) تولید کنند که باعث تحریک پاسخ ایمنی در افراد می‌شود.

ذره شبیه به ویروس(VLP) شبیه به ساختار کروناویروس جدید یا همان SARS-CoV-2 است. ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود، با این تفاوت که این ذره بی‌ضرر است. این تشابه، پاسخ ایمنی طبیعی بدن را برای محافظت در برابر عفونت‌های ویروسی از جمله SARS-CoV-2 فعال می‌کند.

VLP همچنین به گیرنده‌هایی که SARS-CoV-2 به آنها متصل می‌شود، می‌چسبد و با اشغال این گیرنده‌ها موجب می‌شود ویروس‌ها گیرنده‌های کمتری برای اتصال با آنها داشته باشند.

این واکسن با ایجاد این تغییرات در بدن، ایمنی بدن را در برابر کووید-۱۹ بالا می‌برد و شدت عفونت‌های در حال پیشرفت را کاهش می‌دهد و هم به عنوان یک درمان و هم به عنوان واکسن عمل می‌کند.

تمام جزئیات این واکسن، از اطمینان از درست هدف قرار دادن سلول‌های اختصاصی توسط باکتریوفاژ در دستگاه تنفسی گرفته تا ایجاد VLP برای جعل هویت SARS-CoV-2، به طور خاص توسط محققان دانشگاه واترلو مهندسی شده و نیاز به آزمایش دارد.

اسلاوک برای تحقق این پروژه پیچیده با امانوئل هو، استاد داروسازی و مارک اوکوئین استاد مهندسی شیمی در دانشگاه واترلو همکاری می‌کند.

گروه "هو" در حال طراحی نانودارویی است که توسط اسپری بینی تحویل داده می‌شود و در حال حاضر در حال آزمایش است.

آزمایشگاه "اوکوءین" نیز در حال ساخت و تصفیه VLP و تقویت ایمنی بدن پس از مصرف اولیه این واکسن درمانی است.

"اسلاوک" می‌گوید: این پروژه تلاش مشترکی از  گروه‌های با استعداد ما است که این پروژه چند رشته‌ای را به عنوان یک راه حل واکسن جهانی بالقوه علیه عفونت کروناویروس جدید کارآمد می‌کند.

محققان دانشگاه واترلو در حال حاضر طراحی سیستم تحویل باکتریوفاژ را به اتمام رسانده و هم اکنون در حال اصلاح این سیستم برای آزمایش روی کووید-۱۹ هستند.

محققان می‌گویند طراحی قطعات اضافی مورد نیاز و آزمایش‌های بعدی اواخر امسال انجام خواهد شد.

این تحقیق با کمک مالی شورای علوم طبیعی و شورای تحقیقات مهندسی کانادا حمایت می‌شود.

منبع: الف

کلیدواژه: محققان دانشگاه واترلو مبتنی بر دی اسپری بینی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۵۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین داروی رشد مجدد دندان در جهان آزمایش می‌شود

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی نخستین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان از ماه سپتامبر امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتوی این کشور آغاز می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دانشمندان ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از ماه سپتامبر (شهریورماه) امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می‌شود.

براساس گزارش وبسایت ماینیچی ژاپن، این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، برای بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند تجویز خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان ابراز امیدواری کرده‌اند که فروش این دارو را در سال 2030 آغاز کنند.

این دارو در مطالعات حیوانی تا به امروز بدون خطر بوده و هیچ عارضه جانبی گسترده‌ای پس از مصرف آن دیده نشده است. محققان در مرحله مطالعه حیوانی مشاهده کردند که مصرف دارو در موش‌های مبتلا به کمبود مادرزادی دندان، باعث رشد دندان‌های موش‌ها شده است.

اگرچه تقریبا همه انسان‌ها به طور معمول 32 دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود یک درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.این بیماری علاوه بر غذا خوردن توانایی تکلم و بلع بیمار را نیز دچار مشکل می‌کند.

بیمه‌ 6 خدمت جدید دندان‌پزشکی در بیمه سلامت/ پیشنهاد پوشش بیمه‌ای 17 خدمت

بنابر اعلام بیمارستان کیتانو در بخش کیتا اوزاکای ژاپن، مرحله اول آزمایشات بالینی از سپتامبر امسال تا اوت 2025 ادامه خواهد داشت. این دارو در ابتدا برای تایید اثربخشی به صورت وریدی به 30 داوطلب سالم بین 30 تا 64 سال تزریق می‌شود. این افراد باید حداقل یک دندان پشتی نداشته باشند تا در صورت اثرگذاری دارو و شروع رشد دندان، مشکلی برایشان پیش نیاید.

در مرحله بعد، این دارو برای بیماران مبتلا به کمبود مادرزادی دندان تجویز می‌شود. محققان قصد دارند در این مرحله جمعیت مورد مطالعه را به افراد بین 2 تا 7 سال که حداقل 4 دندان از بدو تولد از دست داده‌اند محدود کنند.

داروی جدید می‌تواند در آینده افراد را از پروتز و یا ایمپلنت دندان خلاص کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • نخستین داروی رشد مجدد دندان در جهان آزمایش می‌شود
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند
  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته